5S Uitrol bij Hordijk Verpakkingen – inclusief 5S whitepaper

5S in de food verpakkingsindustrie

Ondanks Covid-19 op de Gemba en ditmaal bij Hordijk Verpakkingen, een toonaangevende producent van kunststofverpakkingen voor de fresh foodsector in Zaandam. Hordijk houdt haar standaarden voor productveiligheid hoog en voegt de 5S methode voor werkplekorganisatie toe aan haar toch al niet geringe kwaliteitsstandaarden.

Opeenvolgende 2-daagse 5s uitrollen

Met een 2-daagse reeks 5S uitrollen leiden we groepen productiemedewerkers op en ondersteunen ze tijdens de uitvoering van de 5S activiteiten. De veiligheidsrisicogebieden met veel verkeersbewegingen worden op de spaghetti-diagram nadrukkelijk zichtbaar, wat het veiligheidsbesef bij de medewerkers direct verhoogt. Vervolgens komt dit in het vloerbelijningsplan tot uiting. 

Een succesvolle 5S implementatie start met een goede scan van het gebied en inrichting van het 5S rode label gebied. De 5S app  van Scan tot in Stand Houden, op de tablet maakt het voor alle medewerkers gemakkelijk om mee te doen en zo 5S succesvol in te voeren op hun eigen werkplek. 

Hordijk Verpakkingen in Zaandam investeert in de 5S app om de borgingsfase (S van in Stand houden) effectief te ondersteunen en daarmee de behaalde resultaten duurzaam te borgen.  

Hordijk Verpakkingen

Hordijk Verpakkingen is één de grootste thermovormproducenten in Europa. Hordijk levert vooral aan de fresh foodindustrie. Productie is lokaal in Zaandam. Hier worden eigen folies ontworpen en uit grondstoffen geëxtrudeerd.

Whitepaper 5S uitrol in praktijk bij Hordijk verpakkingen

Het project was even allesomvattend als ingrijpend, net als de resultaten. Voor Hordijk Verpakkingen werd een complete 5S-uitrol uitgevoerd door 5S Company. Het traject – van de Gemba-walk tot nazorg – hebben wij, samen met de klant, uitgewerkt in een whitepaper. In dit whitepaper nemen we u mee in de implementatie en uitvoering van de gehele 5S-methode; van analyse en uitvoering tot training en borging. 

De Hordijk-casus geeft u als ondernemer inzicht in ‘5S in de praktijk’ en is gratis te downloaden. We geven antwoord op veelgestelde vragen, leggen uit hoe wij in elke werkomgeving draagvlak en betrokkenheid creëren en beschrijven alle stappen rond de implementatie van de 5S-methode. Van goed werken, naar beter werken. Productiever, veiliger en winstgevender.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ONTVANG HET LAATSTE 5S NIEUWS

Op de hoogte blijven van 5S nieuws? Schrijf u nu in!

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte

5s Company Logo