5S TRAINING

Kwaliteit en productiviteit op de werkvloer blijvend verbeteren, daar is teamwork voor nodig. De 5S training is erop gericht om medewerkers te begeleiden in het professionaliseren van hun werkplek met 5S. De verschillende onderdelen uit de 5S methode komen stap voor stap aan bod en door middel van praktische coaching eigen gemaakt. Lees hieronder meer over het doel van de 5S training en hoe een 5S trainings plan eruit ziet.

Heeft u vragen?

Tom helpt u graag op weg.

Tom Assink 5S Lean consultant
5S Training

DOEL VAN 5S TRAINING

Het doel van de 5S training is het praktisch toe kunnen passen van de verschillende 5S onderdelen op de werkvloer. De training vormt daarom een belangrijk vervolg op de 5S uitrol. Doordat iedereen binnen de organisatie de juiste tools krijgt om veilig en efficiënt te werken, krijgt 5S een vaste plek in de praktijk.

HOE ZIET EEN 5S TRAINING ER UIT

Voordat de training de praktijk in duikt, wordt op basis van trainingsbehoefte een stukje theorie opgesteld dat aansluit bij de werkvloer. In deze sessie leren de medewerkers wat de belangrijkste concepten van 5S zijn en welke rol ieder in het team heeft om een effectieve, 5S werkplek te behouden. Denk hierbij aan:

  • Dagstart opstellen en coachen
  • Lopen van een interne 5S ronde
  • Uitvoeren van een interne audit
  • Verwerken van verbetervoorstellen
  • Beheren van 5S afspraken
  • Bevindingen in de 5S app omzetten naar actie
  • Motiveren van medewerkers
  • Vertalen van acties naar benefits/ reductie van de verspilling

Training on the job, meer dan een 5S cursus

De praktijk brengt je verder dan een statische 5S cursus. Daarom is deze 5S training zo praktisch mogelijk en gericht om ‘on the job’ direct tot resultaat over te gaan.

Na de gezamenlijke introductie, wordt direct op de werkvloer meegelopen om deze theorie in de praktijk toe te passen. De werknemers krijgen tijdens het toepassen praktische coaching om de nieuwe werkwijze eigen te maken.

Voor wie is de 5S training

5S training is voor iedereen: van lean manager, team captain tot medewerker die net kennis heeft gemaakt met 5S. Een nieuwe werkwijze aanleren is iets wat voor ieder persoon en iedere organisatie anders werkt. Een goede training sluit daarom aan bij de ambities, werkplek en trainingsbehoefte van de mensen binnen die organisatie. Laat u zich daarom goed adviseren over passende trainingsdoelen om de volledige 5S implementatie tot een succes te maken.

Opvolging 5S acties app
5S training 5S Company

WAT KAN 5S TRAINING VOOR U OPLEVEREN?

Door de ruime ervaring van 5S Company met 5S implementaties op verschillende niveaus, kunnen we medewerkers van alle niveaus begeleiden bij de volgende stap in de toepassing van 5S. Dat kan tijdens de audit zijn prikkelen om met een andere bril te kijken. Of goede PDCA leren toepassen tijdens een dagstart. Hoe krijg ik mijn medewerkers nog meer mee in de verbeteringen? Allemaal onderwerpen waarin 5S Company praktisch coaching aanbiedt en uw afdeling helpt professionaliseren.

ONTDEK ONZE CASES

Direct een Offerte AANVRAGEN?

MEER 5s diensten

nl_NL